Uppsala, Here I come ;)

Yesyes, då var de dags om ungefär en timme ;) Ska bli så kul! Har packat en stor stor grej full med saker. Ska även ha med mig en data skärm till mormor som tar en jävla plats ska ni veta. Ska snart käka lite kyckling filé innan jag drar så jag inte hungrar ihjäl på tåget. En grej tycker jag är fruktansvärt jobbigt när man är gravid. & det är ju att man måste äta fast man inte vill. Jag är då fan knappt sugen på nånting! & även måste jag äta saker som jag inte ens vill ha. BLÄ! Det är nog det värsta med att vara gravid enligt mig. I vilket fall, gick ju upp tre kilo för ett par veckor sedan, nu har jag backat & väger nästan lika mycket som jag gjorde vid invägningen. Det är för att jag inte har någon aptit alls nästan. Men nu ska jag äta upp mig hos mormor, hon kommer trycka i mig mat ;)

Nu ska jag äta & packa ihop de sista så åker jag sen :) Vi hörs på söndag, annars finns jag på mobilen för er som vill nå mig! Har dock inga pengar på tlf. Men ringa funkar ju alltid ;) Puss på er!


Uppsala imorgon :)

Fyfan vad skönt de ska bli att åka iväg & bli ompysslad & bara ta det lugnt & komma ifrån allting. Fick beställa mat också i fyra dagar :) vilket var väldigt trevligt! Vi ska shoppa en dag också & sen hälsa på gammelmormor :) Men det är ju skönt att komma bort från hallowen (stavas?) också när alla festar :) Mm, de måste jag säga bara!

Nu ligger lilla bebisen & sparkar, medans så kollar jag på bilden brevid mig & tänker att det är just den som ligger & sprattlar i mig. Blir så fruktansvärt glad & lycklig när jag ser bilden.

Känner att jag börjar få halsbränna vilket är väldigt vanligt under graviditeten för er som inte visste :) Det är inte det roligaste precis. Men ska snart ta en Samarin. Just de! när jag skrev samarin så kom jag på att jag måste ta med mig järntabletterna till mormor :) Bra att inte glömma dom! Hm, jag sitter & tänker om det är något mer jag ska ha med mig? Har packat kläder & sånt. Är väl bara tandborste & lite smink & sånt sen då, också ska jag ju självklart ta med mig bilden på min lilla älskling så mormor får se den.
Vi skulle ialf åka & shoppa på nå stort ställe, där dom hade massor av mamma & barnkläder :) Kan bli kul.
Jag är väldigt trött idag ialla fall, men det är inte så konstigt eftersom jag inte sov mycket inatt. Ska bli skit skönt att sova :) Tåget går halv 1 imorgon, så jag hinner verkligen sova ut :)

Tyvärr så kan jag inte nå internet under dom dagarna som jag är borta. Så det blir ingen uppdatering alls, men jag lägger upp något imorgon innan jag drar sen får vi höras med på söndag :)
Puss



<3 Jag älskar dig min lilla ängel!


ultraljud gjort!

ÅH, nu har jag skrivit de här inlägget tre gånger med de bara försvinner! Så jag måste tyvärr göra det så kort som möjligt för jag orkar inte skriva om allt.

Kom dit halv tre, dom började med självaste ultraljudet. Såg min lilla älskling & blev helt kär <3 Fick äntligen se dig & det betydde guld för mig att se ditt lilla hjärta slå!
Först så låg bebisen med benen över huvudet, de såg bra roligt ut! Sen sträckte den lite på sig & sådär. Men det var ingen fart på lillen idag :) Men efter att ha mätt bebisen & sagt att jag är i vecka 18+2. Fick bara hoppa ner 5 dagar,skönt! Ialla fall, så kom dom magiska orden "Det här ser ju jätte bra ut".
Mina ögon blev tårfyllda när hon sa det! Det var allt jag ville höra från henne & äntligen.

Nu undrar ni väl, tjej eller pojke?
Bebisen låg med rumpan mot mitt bäcket, alltså sittande :) Så könet gick inte att se. Men jag tänkte inte mer på de, jag ville bara höra att allt var bra! <3 & det fick jag höra. Älskling vad jag bara vill ha dig här, jag struntar i könet! Dom som bryr sig måste ha något fel & ska inte ha barn. Man vill bara ha den välskapt och frisk <3

Fick tre ultraljudsbilder, har ramat in den bästa bilden och nu står den här brevid mig. Blir så glad när jag ser den :) Johan tog dom andra två :) Så här kommer en bild. Alla tre bilder är med på samma bild, syns inte så jätte bra. Men om ni vill se bättre så skickar jag bilden på msn så kan ni zooma in :)


Om en kvart åker vi!

Tror ni jag är lite nervös eller?
Jag håller på & dör! Vill bara komma dit & få kommentaren "allt ser bra ut" eller något liknande!
Nu är ialla fall bebis vaken :) Så det kanske underlättar lite :D
NEJ NU SKA JAG DÖ INNAN JAG DRAR!
ÖNSKA MIG LYCKA TILL!

 


magsjuk?

Vad gör jag vaken nu?
Vaknade vid denna tid (04.00) & kände att jag behövde kissa.
Gick upp, Gaston kom med igensvullna ögon, helt trött med andra ord ;D & ville ha lite vatten.
Sen lägger jag mig i sängen & känner hur det liksom molar i magen. Lite illmående har jag också, så jag börjar fundera på magsjuka eller nervositet?
Känns inte direkt som att jag vill somna om heller, kul & vakna sen av en spya?
Nej då är jag hellre vaken och väntar på den. Eller så kanske det går över. Vem vet, det visar sig väl senare.

Har suttit här i en timme nu, känner att illmåendet börjar gå över till hunger.
Man kanske skulle gå upp & äta något? Har faktiskt inte ätit något alls nästan denna vecka. Har varit väldigt slarvig med maten. Tur att jag ska till mormor så jag får äta lite :) Ska bli jävligt roligt att åka dit.
Få shoppa lite också :) Men jag hade faktiskt tänkt att köpa något litet litet till bebisen nu när jag får veta könet :)
Första gången jag köper något :) Men det är ju så det ska vara, inte ha för höga förväntningar om allt.

Nej hörni,jag ska faktiskt stänga av datorn om ett tag :) Sen försöka sova! Jag uppdaterar efter ultraljudet & berättar om hur det har gått :) Puss
 

ULTRALJUD IMORGON!

Blev ännu en natt hos Sarah, mycket trevligt.
Tror ni jag städade & pluggade igår då? nej, inget av dom. Dålig jag är! Måste börja ta tag i saker & ting.

Kom till Sarah ungefär vid 7 igår kväll, vi kikade lite roliga youtube klipp & jag höll på att dö av skratt! Sen tog vi fram lite ostbågar & tittade på skräckisar, först "the unborn" inte så farlig. Men sen, en riktig äckelfilm! Kommer inte ihåg namnet men det handlade om en mamma med två söner som bodde i en villa. Mamman kände på sig att något var fel, så hon gick runt i huset & så. Men i pojkarnas lekrum fanns fullt med clowner. En stor clown som satt i en gungstol. SÅ JÄVLA ÄCKLIGT! Jag höll på & skita ner mig, sen ringde telefonen. & när hon kollade tillbaka, där var clownen borta! fyfan, sen kollade jag bara lite efter de. För det var så grymt äckligt!

Vid halv 1 somnade jag, men vaknade lite till och från fram tills klockan halv 4. Sen sov jag till 10 då jag vaknade ganska utvilad. Jag väckte Lina haha xD Sen vaknade Sarah så slog vi oss ner i sängen igen & tittade film fram till klockan 16 någon gång. Blev mycket mysigt :)
Efter 4 stack vi ner till Pizzerian, jag handlade kebab & dom kinamat. Så käkade vi. Sen var det dags att åka hem :) tog bussen hem vid 5 & nu är jag äntligen hemma :) Jävligt skönt. Men vi har haft super kul verkligen :)

Nu börjar man bara tänka mer & mer på ultraljudet, det är ju så sjukt spännande så jag dör!
Och tiden har gått så fort :) Jag vill bara se min lilla älskling. Tror tårarna kommer rinna när jag får se min bebis :) Ska nog gå & sova tidigt så jag vaknar & kan duscha, göra mig i ordning & sen åka dit :) Vill bara få det gjort! Vill bara dit.

Nu ska jag sätta mig & kolla på tv en stund, sen gå och sova tror jag. Ha det bra, så uppdaterar jag antingen när jag vaknar eller efter ultraljudet :)! Puss


Illmående

Vaknade klockan 10, skulle försöka äta frukost eftersom jag inte åt något igår nästan. Kände spyan hela tiden, men jag måste fan försöka ialla fall! Är inte helt återställd efter igår natt, känner fortfarande huvudet dunka och tröttheten. Efter det så fick jag ialla fall i mig frukosten :)
Har nyss haft i hårfärgen, & det kliar och sticker i hela skallen! Som det jämt gör när man blonderar. Men det kommer ialla fall bli resultat ser jag redan nu :)

2 dagar kvar nudå tills ultraljudet. Drömde något om ultraljudet inatt men kommer inte riktigt ihåg vad. Det verkar som att min bebis är vaken jämt? tycker det sparkar nästan jämt xD Eller så sover den på natten när jag sover :) För då brukar jag inte känna den så värst mycket.

Denna dag vet jag inte riktigt vad som händer på, jag hade ju tänkt åka till skutskär & vara med Lina & Sarah igen. Men jag vet helt seriöst inte om jag pallar? Jag är så trött fortfarande!
Funderar på att lägga ner hela måndagen åt att plugga, göra klart två stora arbeten. Det skulle verkligen behövas!
Sen skulle jag behöva storstäda mitt rum också, det ska jag också försöka hinna med idag.
30 min kvar tills jag ska tvätta ur håret. Sen måste jag börja med något, antingen plugga eller städa?
Städa tror jag att ja börjar med. Låter mest behövligt.

Nu ska jag gosa med min hund medans blonderingen sitter i :) Puss!

  

Längtar till ultraljudet

Fyfan!
Jag kan inte beskriva med ord hur mycket jag längtar till ultraljudet, och just nu känns 3 dagar som tre år! Jag skulle vilja gå & sova nu & vakna när de är dags. Varje gång jag tänker på ultraljudet så pirrar det till i magen!
Förut innan jag kände sparkar så var jag så orolig att den skulle vara död!
Det var liksom det ända jag brydde mig om, jag var så orolig. Dag ut & dag in gick jag & oroade mig för det där lilla knytet i magen. Men när man äntligen känner sparkarna så blev man så lugn. Den lever! Mamma sa alltid till mig att jag skulle skärpa mig när jag var som mest orolig. Hon sa jämt "men du ser ju att magen växer".
Nu när jag vet att den lever, så är man orolig för att något ska vara fel. Låt bara allt vara bra :) Det är det ända jag ber om. Att det ska komma ut en välskapt liten bebis, kön spelar ingen roll.
Jag har aldrig känt sån här längtan efter något förut, jag kan inte beskriva hur det är!
Jag bara går & väntar & väntar känns det som.
Tur att jag ska bort till Sarah imorgon och sova där så jag inte tänker på mycket på det.

Klockan är nu runt nio, jag känner mig inte speciellt trött. Jag antar att det har gått över till övertrött. Har huvudvärk & mår illa. Det måste vara sömnbristen. Ska fan aldrig vara uppe sådär länge, ialla fall inte under graviditeten! (Förlossning borträknad xD) Jag som är van att sova 8-9 timmar varje natt sen helt plötsligt så får min kropp 2 timmars sömn, usch! Sen tar ju bebisen så mycket kraft av en, så man orkar ju inte ett skit om man inte har sovit.

Blir nog färga håret imorgon ialla fall, jag orkar inte nu. Ska bli skönt att få utväxten färgad! För usch vad jag är trött på den. Nu ska jag faktiskt snart krypa ner i sängen & försöka sova så jag är pigg och utvilad imorgon.
Hörs imorgon :)

 


Hos Sarah :)!

Hihi har haft en underbar en skit trevlig lördag/söndag :)
Jag gick till tågstationen klockan halv 7 & mötte Lina. Vi tog tåget till Skutskär :) Gratis åkte vi också, hem också. Vi kom dit, Sarah mötte oss. Så köpte vi lite småsaker till tacosen, sen hem & laga mat ;)
Blev jätte gott förutom att vi inte hade någon konservöppnare till champinjonerna så vi fick hugga sönder burken ;) haha! Vi käkade, kollade på singing bee celeb. Sen tog vi upp hennes uppblås bara madrass, skit stor var den! Och hög, ialf en halv meter hög! Där la vi oss alla tre & kikade skräckfilm. Fyfan vad äcklig den var! Fyfan, jag höll mest till under täcket faktiskt.
Jag undrar nästan om bebisen känner av när jag är rädd, för när jag var som räddast så sparkade den som mest. Det stämmer säkert eftersom den kan bli orolig när hjärtat slår fort.
Sen kollade vi ialla fall på PS I love you, men fyfan vad jag hatar sånna filmer!
Den slutade ju inte ens lyckligt, då är den inte värd att se! Då blir man ju ledsen.

Sen låg vi bara & småsnackade, Lina somnade väl vid 4 om jag inte minns fel, i sängen :) riktiga sängen. Jag gick & la mig halv 5 tror jag, men jag somnade inte försen klockan 7. Haha, sen upp klockan 9. Jag & Lina kokade gröt & åt frallor :) Gott! Sen vaknade Sarah & vi la oss för att se film en stund till, jag somnade xD haha. Men inte så konstigt, sen tog jag & Lina 13.17 tåget hem :) Vi gick på stan en sväng, jag köpte en hårfärg, tänkte göra den idag eller imorgon. Vi får se vad jag orkar ;) Är ju rätt trött.

Resten av denna dag kommer bara bli mys, tänkte kanske vila lite på dagen & sen kolla lite film & sen sova tidigt ikväll. Bara tre dagar kvar till ultraljudet :)! Känner bebisen nästan hela tiden! Så kul är det, längtar tills jag får se han/hon :) Här kommer bilder på magen ;)




Godmorgon!

Måste bara säga att rätt person åkte ut ur idol igår! Fyfan för Nicklas. Blä!
Sen tycker jag inte heller om Mariette, usch.

Vaknade ialla fall klockan 9 idag, jag älskar att vakna tidigt! Fast jag måste säga lite att jag vaknade av en spark faktiskt. Skulle aldrig kunna sova till 12 längre som jag gjorde förut. För sover man 13 timmar är de något stort fel? Enligt mig, då ska man vara så trött så man inte har sovit på en vecka. Ca 8 timmar ska räcka :) Jag har sovit 9 inatt, så nu är jag skit pigg :) Ska snart hoppa i badet. Ska ju iväg till skutskär idag till Sarah & umgås med Lina, Sarah & någon mer :)
Vi ska äta tacos (som jag gjorde igår;) ) Sen kolla lite skräckisar. Sen får vi se vad vi hittar på ;)
Ska ialla fall städa mitt rum idag innan jag åker, det kan behövas!:)

Har inte hunnit ätit frukost heller som jag faktiskt skulle göra, men jag tror jag badar först för jag känner mig lite äcklig, haha. Håret är fett, gillar det inte!

Nej, nu måste lite nytta göras! Uppdaterar senare om jag får tid över :) Puss!


:)

Jag vill bara säga förlåt till dom kommentarer jag fått & inte svarat på.
Har nämligen inte sett dom, blir väl så när man är ny & bloggar ;)
Nu har jag svarat på alla så ni kan kika in där på det inlägget ni skrev kommentaren på  & kolla svaret om ni vill :)

Har nyss ätit tacos & det var riktigt gott.
Förstår inte hur jag kan känna bebisen så bra idag? Har ju inte direkt gjort de innan.
Men idag känner jag nästan allt xD
Idol om ungefär 2 timmar :) De blir trevligt!
Saknas bara lite godis, men ja ska inte äta så mycket sånt!
Ha det bra :)

Hihi ;)





Haha en omgjord bild, snygg eller?; )

LOV SNART!

Sitter på omvårdnadslektion, som jag alltid gör när jag bloggar ;) nej, men nästan.
Skoldagen har varit jätte bra än så länge, fick skjuts till sjukhuset imorse (lekterapin). Sen skjuts tillbaka till skolan. Jag & Marcel käkade kyckling, ris & pepparsås Skit gott! :) Sen upp till klassrummet. Sen kom vi på att fan va gott det skulle vara med godis. Så vi gick & köpte lite godis, men vi kom lite försent till lektionen.
Ska bli så jävla skönt med lov, men ibland kan det bli långtråkigt. Men ska bli skönt att få sova lite ialf :D LÄNGAR TILLS ULTRALJUDET SÅ JAG KAN DÖ, det känns verkligen så.
Idag har lillbebben sparkat jätte mycket, jag tycker det är så skönt att känna den :) Blir orolig annars.
Så ska det bli så kul att få se könet, fast egentligen så känner jag inte så jätte mycket att jag vill veta, det spelar absolut ingen roll, vill bara se den :) Men jag tänker kolla könet ändå, hoppas dom ser bara.

Sen blir det åka till Uppsala, det ska också blir så sjukt mysigt. Det var ett tag sen jag var ensam hos mormor, bara jag, mormor & Håkan :) Nej jag uppdaterar senare, nu ska jag försöka jobba lite faktiskt :)
Bajs


Sovmorgon

Måste säga att det var grymt skönt med sovmorgon! Jag vaknade som vanligt tidigt, klockan 9. Men det är så skönt, då har man hela dagen framför sig :) Tog det väldigt lugnt på morgonen & sen drog jag iväg till skolan vid halv 2 tiden.
Vi gjorde inte mycket på lektionen, vi fick ialla fall ett papper med massa frågor. & jag gjorde klart allt när jag fick pappret, vilket tog ungefär 40 minuter. Eller nu skriver jag som att det är konstigt att man gör uppgifterna direkt när man får dom, men det ska man ju jämt göra?! Dum är man ju annars.
Fast jag kan inte säga att jag gjort så med alla saker, men vafan det här var ju hur enkelt som helst!
Sen säger läraren att alla som är klar får gå hem, vilket var bara jag. Stolt jag kände mig :D & alla andra hade bara suttit & skrattat & pratat hela lektionen. Där fick ni ;)

Kom hem för ungefär 20 minuter sen, känns som att jag inte har gjort ett skit idag. Har ialla fall varit i skolan 2½ timme. :) Imorgon ska vi till lekterapin på sjukhuset, lite kul att göra något annorlunda. Sen är dom vanliga lektionerna som vanligt. Slutar tre sen är det äntligen höstlov!

Detta ska jag göra på höstlovet :)
På lördag ska jag vara med Lina & Sarah vilket kommer bli skit roligt skulle jag tro :D Kolla film & käka middag & mysa. Sover över där. Sen är det ultraljud på onsdag & på torsdag far jag iväg till Uppsala :D Det ska bli så kul! Jag ska shoppa kan jag lova.
Nu ska jag sätta mig i soffan & vänta på att maten ska bli klar :D



Vecka 19

Barnet:
Längden är ungefär 18 cm från huvud till stjärt. Vikten cirka 260 gram. Livet i livmodern är stillsamt men inte ljudlöst. Mellan vecka 18-20 utvecklas barnets hörsel. Det blir medveten om ljuden i dess omgivning. Det hör blod som strömmar genom kärl och navelsträngen, sin mammas hjärtslag och tarmbubbel. Mammans röst når också in i barnets tidiga medvetande. Det kan uppfatta vissa höga ljud som tränger igenom livmoderväggen. Tandanlagen är tydliga och från vecka 19 syns det att barnets fingrar har fått naglar.


Mamman:
Du blir fortare andfådd när du rör dig eller gymnastiserar och du orkar troligen inte lika mycket som du brukar. Det är naturligt eftersom du blir allt tyngre samtidigt som din blodvolym ökar. Hjärtat får jobba mer för att pumpa runt blodet. Lyssna till din kropp och anpassa träningen så att den inte gör ont eller ger dig obehagskänslor. Att du håller kroppen i form är av stor betydelse, inte bara för graviditeten i sig utan också inför den kommande förlossningen och småbarnsperioden. Är du van att träna kan du med fördel fortsätta under hela din graviditet. Är du ovan räcker regelbundna promenader långt. Kanske tycker du om att simma? Många kvinnor upplever att de har blivit lite rundare över höfterna. Vistas du mycket i solen bör du skydda din hud lite extra. Det är inte ovanligt med en viss typ av pigmentförändringar som gör att du blir fläckvis solbränd. Det kallas cloasma och är helt ofarligt, men det kan ta några år innan fläckarna i huden försvinner helt. Ledbanden som håller i livmodern får sträcka på sig allt mer. Det kan göra ont både i ljumskarna och i sidan, högre upp på magen. Ta en paus då och då. Sätt dig med benen högt eller lägg dig ner en stund för att lindra belastningen på ledband och ligament. Det är dessutom bra för dig att gå ner i varv en stund mitt på dagen. Du orkar bättre och din allt tyngre kropp mår bra av en stunds avslappning och vila.

Dans!

Denna dag började klockan halv 9. Omvårdnadslektionen var hur lugn som helst & vi fick lära oss att ta insulinsprutor. Sen serverade dom Billys panpizza till lunch i skolan, då var det bara att passa på! Tog lite Tzatsiki till också, gott!
Sen hade vi samhäll där vi bara satt och pratade, också skönt. Sen kommer vi till dom två värsta lektionerna, svenska & engelska! Men dom gick ändå ganska fort. Slutade vid tre tiden, kom hem. Hoppade ner i ett skönt & varmt bad ;) Gjorde mig i ordning för dansen som började kl 19.00. Måste säga att det var kul att så många kom dit! Jag hade mitt löshår i (för första gången på 2353454 år?) och en grå klänning. Dansade kanske fem danser sen orkade inte ryggen nå mer. Sen sa våran gympalärare att vi inte hade någon lektion imorgon, och hur skönt är de inte att börja 12.15 istället för 08.30? SKIT SKÖNT.
Mycket lyckad dag/kväll & jag har haft det trevligt. Imorgon går jag in i vecka 19, kommer lägga upp lite fakta om denna vecka som jag gjort på min bdb, men alla kanske inte har sett.

Ni som undrar hur jag har mått av vaccinet så säger ska jag berätta nu.
Har känt lite inatt att de har gjort lite ont, men ingen fara. Gick till skolan osv, sen blev det ungefär som en röd femkrona runt där dom stack, vilket är lite pyttelite uppsvullet. Världens skönaste är det ju inte, men so what?
Fick även höra att skolor & affärer kommer antagligen vara stänga efter jul pga av svininfluensan. Hur skönt är det inte att vara vaccinerad då?
VACCINERA ER!

Nu ska jag sova :) Är skit trött & har inte vilat idag. Godnatt gott folk :)

 


Svininfluensan

Då var jag äntligen vaccinerad! :) Fyfan vad skönt!

Kom ialla fall hem vid kvart i fyra idag efter skolan. Var helt slut som vanligt. Så jag gick raka vägen till sängen & vaknade upp vid halv 6 :) Finns faktiskt inge skönare än att sova på dagen, de borde alla pröva på. I vilket fall, sen käkade ja torsk & potatis, sen gick jag & mamma iväg till Mvc för att vaccinera mig.
Det kändes ingenting, bara spände till lite. Sen kändes armen lite tung efter. Vilket det gör jämt när man tagit en spruta :) Än så länge inga biverkningar. Så ni som inte vill ta vaccinet pga av biverkningarna, ge upp!

Ska i vilket fall försöka sova vid 10 ikväll så jag är pigg imorgon :) Det är så skönt att vakna upp & vara pigg! Kan inte mäta det med något annat. Jag har en väldans tur som kan sova på dagar, vissa kan inte somna. Eller egentligen så kan dom nog somna, men dom tar sig inte tid att göra det bara. Men när bebisen kommer så är det bra att kunna sova på dagarna när den sover :)
Nu tror jag faktiskt att hela klassen vet om att jag är gravid, annars måste ni ha något fel på ögonen?
Det syns tydligt nu, & man tvekar inte alls på att det är en bebismage :) Nu känner man kanten på livmodern som slutar precis vid naveln. Häftigt att känna de faktiskt.

Sen måste jag bara säga att jag är väldigt besviken på många "kompisar"! Jag är trött på er. Ni tror ni finns där, visa de då! Hör av er & visa att ni bryr er? Fråga om jag vill hitta på något? För inte fan tackar jag nej att gå på fest även fast jag är gravid om ni tror att det är problemet. Men som jag har skrivit på andra ställen, ni är ute ur mitt liv nu & ni har inte ens chans att ta er tillbaka till där ni en gång var. Där finns bara plats för mina riktiga kompisar och nära släkt.

g


Omvårdnad

Nu har vi en tråkig omvårdnadslektion då jag passar på att blogga lite eftersom det inte är det roligaste man kan göra precis :) Jag kände mig riktigt utvilad idag när jag vaknade klockan 7. Så idag hoppas jag att jag klarar mig från huvudvärk, vilket jag inte gjorde igår. Ska faktiskt ta och kolla upp det där någon dag. Nästa gång jag går till barnmorskan tror jag, då ska jag prata med henne om min huvudvärk.
Imorgon är det bara en vecka kvar till ultraljudet, måste säga att de har gått så fort sen dom sa vilken tid jag fick. Då tyckte jag att det var en evighet dit, sen har jag inte tänkt så mycket mer på ultraljudet. Skolan tar väl upp lite väl mycket av mina tankar, vilket är bra eftersom jag inte hinner tänka på så mycket annat då, skönt!

Jag är också väldigt stolt över mig själv eftersom jag orkar gå i skolan, man är trött under graviditeten, men man kan faktiskt ta & sova tidigt på kvällarna. Men jag tänker såhär, om något skulle hända med barnet. Då har jag något att fortsätta på, istället för att gå runt varje dag & inte göra något alls. Då har man inget att fortsätta på om det händer något. För även fast man är gravid så är man inte sjuk, man klarar av att gå i skolan.
Jag ska ju ändå göra min utbildning sen när barnet är fött, & då kommer det bli ännu jobbigare! Då ska man upp med barnet till dagis, sen ska man själv till skolan. Sen när man kommer hem antar jag att man är sjukt trött vilket jag är varje dag efter skolan. Sen ska man hämta barn på dagis & laga mat & blablabla. Det är ju lite jobbigare, så bättre att göra de värsta nu!:) Det borde alla andra gravida också tänka på, annars får dom ett helvete sen.

Idag ska jag vaccinera mig mot svininfluensan. Det ska bli så himla skönt att få det gjort så jag slipper tänka mer på det. Sen tänker man ju mycket på ens barn också, när han/hon kommer ut. Då får ju inte den ta vaccinet försen den är 3 år tror jag det är. Då skyddar ju jag barnet om jag är vaccinerad :) Så jag tycker det är själviskt att inte göra de om man är gravid. Sen tycker jag alla andra också borde göra de, eftersom dom också kan smitta småbarn. Va inte så själviska, ta vaccinet! :)

Nu måste jag faktiskt jobba lite, såhär kan jag ju inte sitta & hålla på. Skriva blogg hela lektionen xD Jag uppdaterar senare kanske :) Puss


   Polhemsskolan ;)


Ny vecka

Hej :)

Jag somnade kl halv 10 igår & jag var så sjukt trött när jag vaknade så jag trodde att jag skulle dö! Ändå klev jag upp halv 8. Förstår inte hur jag kan vara så pass trött. Måste vara graviditeten :) Jag gick i alla fall till skolan vid halv 9. Vi hade prov i matten, jag klarade en uppgift! Duktig jag är va? Nej jag måste börja plugga mer, annars kommer allt gå åt helvete.
Kom ialla fall hem vid 1 någon gång. Jag la mig i sängen direkt & somnade ungefär två timmar. Fråga mig inte hur jag kunde sova så länge, men så pass trött var jag. Hade feber igår så det är väl de som sitter i fortfarande.

Jag sitter & tänker lite på de här med mammarollen, jag kan inte se mig som mamma än. Vissa gör de när dom är gravida, men det vågar inte jag göra. Jag tycker man blir mamma när barnet är ute, eller vad tycker ni? Jag vågar ialla fall inte tänka så mycket på att "Jag är mamma" för tänk om något skulle gå fel? & jag går & förväntar mig massor. Sen tycker jag också att shopping av barnkläder & saker är alldeles för tidigt, jag förstår mig inte på dom som shoppar tidigt. Vad som helst kan hända och är de värt att sitta & ha köpt massa bebiskläder & saker då?
Nej! är man smart så börjar man spara pengar & sen shoppar man när man ialla fall har gått över vecka 33 enligt mig. Men alla gör som dom vill, men jag tycker inte det är speciellt smart! Tänk efter lite ni som gör de :) För skulle de hända något så blir ni bara mer ledsen när ni ser dom små kläderna & vagnen kanske.
Jag har i alla fall ingen nöd på något, jag har vagn, babysitter, tre säckar med kläder & massor mer. Men sakerna finns inte hemma hos mig, dom finns hos min syster, för det är hennes saker. Men jag kommer få allt dedär och jag vill inte ha dom hemma heller. Planera med säng & sånt gör man under sista veckan tycker jag :)

Måste säga att de är grymt skönt att ha massor av mamma kläder och en jacka som går att stänga! Fyfan vad de är underbart :) Jag kan inte ha någon av mina gamla tights, istället har jag mammatights som slutar typ vid brösten xD Det är hur skönt som helst. Sen kan jag inte ha någon tshirt eller linne längre nästan. Så det har jag också handlat på mig, därimot så handlar jag inte mamma kläder nytt, jag köper begagnad. Sammalagt har jag lagt ner ungefär 100 kr på mammakläder :) Varför köpa nya? man kommer inte vilja ha dom efter graviditeten ändå! Jag antar att man vill klä upp sig massor då :) & inte gå runt i samma gamla äckelgravidkläder.

Nej, snart ska jag faktiskt bada. Fryser så pass mycket så det ska bli jätte skönt :) Sen tänkte jag faktiskt platta håret nu ikväll så jag slipper göra de imorgon. & sen senare så samlas familjen framför tven & äter chips & dipp
Tänkte lägga in en passande bild på min lillebror som badar xD sexigt?



Gravid




Nu växer de fort hörni!


Längtan

Kvällen var helt ok igår. Somnade väldigt sent, eller så kanske man säger tidigt på morgonen.
Jag vaknade nio idag, käkade frukost & tog ett bad.
Nu har jag fixat mig & sitter & väntar på att mamma ska komma hem med lunch.
Har nyligen haft en period då jag blir mätt av jätte lite mat.
Nu är jag nästan omättlig! Det är rätt jobbigt.
Idag blir det bara lugnt, som alla andra söndagar (?)
Jag hatar söndagar, jag gör verkligen det. Är rastlös ungefär hela dagen & det är bara jobbigt.
Vill bara att det blir kväll så jag kan gå och sova.



Det hjälper ingenting att gnälla på oss unga mammor
Vi är väl medvetna om hur det kommer se ut i framtiden
Så sluta ta upp saker som vi redan vet, det är så sjukt irriterande!
Plus att man mår väl inte bra av att höra hur jobbigt man kommer få de?
Jag mår väl bra av att få höra "Du klarar de här."
Tänk lite på oss också & inte bara på de ni vill få ur er!    


Glad

Kvällen var hur mysig som helst igår, vi åt på en restaurang.
Jag tog kebab :) Sen idag ska vi också äta ute, men på ett finare ställe.
Jag gick ialla fall hem med William efter maten medans alla andra drog ner på någon krog.
Jag nattade William vid halv 10 sen kikade jag på idol.
Tyckte verkligen att det var rätt person som åkte ut, däremot så tyckte jag Rapih var grymt bra igår!
I vilket fall, efter idol så satt jag mig vid datorn & väntade på mamma.
Hon kom hem vid halv 1. Sen somnade jag väldigt behagligt i min säng och sedan hade jag tydligen stängt av datorn i sömnen.

Idag har jag verkligen vaknat på rätt sida! Jag är sådär överlycklig & glad åt allt.
Inte ofta man vaknar såhär men det är så härligt.
Har gjort mig i ordning & väntar nu på lite folk.
Ska dra mig ner till Daniel snart också hade jag tänkt.

Puss


Utanförskap

Jag har länge känt ett utanförskap sedan jag blivit gravid. Varför är väl inte så konstigt egentligen.
Folk pratar om fester, alokohol & studenten. Men förut kände jag mig så extremt utanför!
Nu tycker jag bara det är kul att höra vad alla ska göra, tycker och tänker.
Jag tänker att jag har sån tur som ska få världens finaste barn.
Tänker på vissa som inte ens kan få barn, jag tänker
på dom som vill skaffa barn eller kanske inte vill göra abort helt enkelt
men blir "tvingad" för dom vet att föräldrarna blir så jävla förbannade annars.
Jag har tagit min skit, jag står upp för mitt barn som jag redan älskar till döden!
Jag skulle inte byta ut något mot det här barnet, inte ens flera miljoner.
Tror många har svårt att förstå mig, tror inte man kan förstå något sådant försen man själv
har varit i denna situation!
Jag är glad för stödet jag har av min familj, utan er hade jag inte klarat mig.
Jag är glad för VISSA kompisar som finns också!
Nej, jag känner mig så lycklig bara!

Tack för mina ord ;)


restaurang!

Skoldagen har varit mycket seg & jag är sjukt trött idag och har huvudvärk, som vanligt då kanske. Började med att jag vaknade med illmående, vilket jag hatar. Så jag var hemma lite extra länge för att det skulle gå över, sen tog jag en varm & behaglig dusch och sedan så fick jag skjuts till skolan.

Det vad god lunch, det var väl det ända bra med dagen! Kyckling & curry. Efter de så var det omvårdnads lektion, jag somnade på den! Så sjukt dålig lärare har vi! Sen matteb, ännu segare. Men sen äntligen hem!

Gick hem i spöregnet så var morfar mfl. här när jag kom. Trevligt! Snart blir det restaurang mat, som det blir imorgon också xD Är så sjukt hungrig så jag dör snart! Har inte känt min lilla bebis på ett tag, börjar bli lite orolig. Men jag håller ut tills ultraljudet! Nu ska jag ta en promenad med hunden innan jag går & käkar på restaurang.
Puss på er


Vecka 18

fetal development at 18 weeks

Idag går jag in i vecka 18 !:)


Jag drömde inatt att jag fick en liten pojke. Han var så fin! & för några dagar sedan så drömde jag att jag fick en liten flicka. Så jag funderar starkt på vad de kan vara egentligen? Jag har faktiskt inte en aning längre!

Jag har precis skrivit klart Empowerment arbete för idrotten, det känns skönt! :) Ligger efter lite smått nu bara, men det ska tas igen så fort som möjligt! Uppdaterar senare om hur dagen har varit :) klockan är ändå bara halv 11.


                                                                 
Jag saknar dig bebis!
Jag vill bara ha dig här hos mig
Jag älskar dig till döden
Jag kan göra vad som helst för
att du ska komma ut frisk!
Det finns inga ord för hur mycket
jag vill ha dig i min famn
Men så länge du mår bra
så mår mamma bra
Jag älskar dig!


Märker ni något?


Jag har märkt av så sjukt mycket saker sen jag blev gravid. Hela jag har förändras! Då menar jag inte bara kroppsmässigt, utan tankar, humor och allt de där. Jag börjar se mig omkring och märker hur alla andra helt plötsligt är sjukt omogna och jag tycker inte ens att skämten som jag tyckte var så roliga förut är roliga längre! Jag vet inte om alla andra märker av det, men jag märker stor skillnad på mig själv & personlighet. Visst, jag kan vara lite omogen på vissa sätt jag också, men inte alla ställen. Mina tankar har förvandlats till vuxen tankar, kan det hända?

Jag märker också mer på de få personerna som är typiskt mogna på sättet. Det finns inte många av dom, men de lyser om dom! Man ser verkligen på en person om den är mogen eller inte. Eller ser gör man väl inte, men känner man personen så kan jag nu avgöra lättare vilken nivå den ligger på. Haha, jag måste säga att de här inlägget verkar helt puckat när jag läser om det. Men det är mina tankar & funderingar vilket ingen annan kan ändra på!:)


Tandläkaren!




Hej :)

Denna dag började med dans, vilket var tråkigt & svettigt & jag hade inget ombyte med mig. Inte så trevligt kanske ;) Sen blev det lunch, spaghetti & köttfärssås.
Jag som hade tänkt att äta mycket klarade knappt något alls :( Så blir de när man är gravid! xD Sen skulle jag till tandläkaren, nervös som jag var tog jag mig dit. Fick vänta ca 40 minuter på min tur, sen var de min tur.
Två hål har jag, kul! Den 20 november ska dom lagas & jag kommer ju inte vara lite nervös heller!

Imorgon är det idrott i skolan & vi ska spela fotboll eller vad det var. Jag känner att jag inte klarar av det med magen, så jag tänkte berätta de för gympaläraren så kanske jag kan ta en promenad eller något istället :) Därefter har jag bara en lektion till sen är det slut på dagen! :) Fan vad skönt de ska bli. Brukar sluta 5 den dagen egentligen men hon skulle bort så det blev sluta halv 2 istället. Vad har ni andra gjort idag?


En vecka kvar till höstlov, LÄNGTAR!


Jobbig dag i skolan!

Hej allihopa :)

Jag måste säga att den här skoldagen var jobbigast på länge, vilket inte är så kul. Men jag försöker kämpa på ändå! Ibland tycker jag nästan att de kan kännas meningslöst att gå på vissa lektioner & göra vissa uppgifter eftersom jag vet att jag ändå måste hoppa av sen. Men så ska jag inte tänka, eftersom jag hoppar på på samma ställe sen, då måste jag ju ha gjort allt :) Men de känns så ibland ialla fall.

Fick en lapp hem av barnmorskan idag om svininfluensan, och självklart ska man ju vaccinera sig! Vad finns det för anledning att inte göra det egentligen? Så det ska jag göra den 20 oktober. Längtar så fruktansvärt mycket till ultraljudet, det ska bli så roligt! Men är nog mer nervös, man vet ju aldrig om något skulle vara fel. Vilket jag är väldigt rädd för. Men de visar sig & det är bara att ta det som de kommer! :)

Ikväll ska jag bara ta det lugnt, ska försöka lägga mig vid 9 & hoppa över att vila idag på dagen & kanske städa rummet om jag orkar? Nja, vi får se! Nu ska jag äta fläskpankaka, inte min favoriträtt. Men det är mat ialf!

Puss


ny blogg!


 




Hejsan!
Nu har jag äntligen, skaffat en blogg! & nu kan jag äntligen skriva av mig någonstans! Den här bloggen kommer mest handla om mig såklart, min graviditet, mina tankar & känslor. Plus mina vardagar, som för tillfället spenderas i skolan. Jag går andra året Omvårdnad på Polhemsskolan i Gävle. Är gravid i vecka 17, är inte tillsammans med pappan men hans finns ändå där för mig och barnet. Jag bor hemma med min familj i en fyra men hoppas på att få flytta ut så fort som möjligt!

För tillfället så har min graviditet varit ganska lugn, har endast gått upp ett kilo från de att jag vägde in mig hos barnmorskan men har därefter tappat två kilo. Jag måste säga att jag är väldigt trött av mig och lite illmående på mornarna. Men jag har faktiskt bara spytt en gång, vilket är skönt. Ja,jag försöker leva så bra som möjligt, är väldigt lat av mig vilket jag försöker ändra på. Men oftast är de för min huvudvärk som har jag nästan har konstant (?) varför vet jag inte. Det blir doktorns uppgift att ta reda på de! Helger & vardagar spenderas mest med familjen, varför vet jag inte heller. Trivs väl med dom :) Och såklart kompisar då, men mest med familjen. Jag är nyinflyttad i Gävle, eller jag vet inte om man kan kalla de så längre. Flyttade hit från Söderhamn för ca 1 år & 4 månader sedan. Har dom flesta kompisarna kvar i Söderhamn vilket kan vara lite jobbigt när man vill umgås mer än vad man kan. Men jag hoppas de blir mer när jag flyttar hemifrån!

Det var lite fakta om mig, är de nå mer ni undrar så hojta till :)!