Svara på kommentarer

Hur gör ni när ni svarar på kommentarer?
När jag går in på någons blogg för att svara på en kommentar så måste jag alltid kopiera de dom skrev och sen klistra in de någonstans medans jag svarar annars har jag totalt glömt bort vad som stog i kommentaren.
Det kallas bra minne va?

Allt går ialf bra med lilla Wilma. =)
Igår natt sov hon inte alls bra och inte inatt heller. Men det är nog bara ett undantag för hon brukar ju sova annars. Vi åkte buss igår också till mammagruppen, mötte Tess innan. :)
Hade mkt trevligt men som sagt så tycker jag att 3 timmar är lite lång tid att bara sitta och fika på, men det funkar :) Annars kan man ju alltid gå lite tidigare.
Sen gick vi en sväng på stan efter.

På bussen hem så skrek hon hela tiden och sen påväg till affären skrek hon också.
Blev bara tvungen att handla blöjor även fast jag hade en skrikande bebis i vagnen.

Imorgon har vi nog inget speciellt planerat, vi ska ialf ner på stan för det är någon marknad där :)
Men annars vet jag inte, blir väl bara lite hemma mys antar jag.

Nu vaknar Wilma så nu måste jag ta henne!


Dålig uppdatering

Sorry för dålig uppdatering!
 Men det tog sådan tid att skriva förlossningsberättelse så igår ägnade jag tid åt annat! ;) Är ni nöjda nudå när ni äntligen har fått läst hur min förlossning var?

Idag har jag varit till skolan och hälsat på med Wilma :)
Det var verkligen jätte roligt! Var där ungefär 2½ timme. Tänkte gå tillbaka sen nästa vecka eller något.
Verkligen superkul att träffa allihopa!
Fast Wilma var bra gnällig och skrikig där ett tag med det gick bra ändå.

Imorgon ska vi på mammagruppen :) 
Ska möta Tess någon halvtimme innan så går vi dit tillsammans. Jag hoppas att Wilma sover så jag kan ta en promenad till stan. Hon är nämligen inte sådär jätte förtjust i vagnen. Är hon vaken och åker vagn så blir det bara en massa skrik. Så då blir de till att bära bebis samtidigt som man får dra vagnen.
Men så är det ibland :)

Nätterna är fortfarande helt underbara, hon sover jämt!
Nu har hon nog gjort natt tror jag, hon har varit vaken nästan hela dagen. Så nu får jag äntligen lite tid att sitta här ;)


Wilma stortrivs verkligen i bärsele! :)

Min förlossningsberättelse

Åkte in till förlossningen torsdagen den 25 Mars. Hade ögonflimmer och huvudvärk, alltså tecken på havandeskapsförgiftning.

Blev inlagd direkt och de höll utkik på mig. Hade högt blodtryck och dom fick göra ctg kurva nästan jämt. De gav mig alvedon för huvudvärken och lite annat som jag inte kommer ihåg vad det var. Mamma sov kvar med mig den natten, och jag kunde verkligen inte sova på hela natten!


Här har vi nästan precis blivit inlagda.

Hade ögonflimmer och så ont i huvet så jag inte kunde sova. Men blodtrycket höjdes inget under natten och Wilma mådde hela tiden bra i magen.

   Fick ha en där dumma ctg-kurvan hela jävla tiden!

På morgonen vid 10 kom dom in och gav mig beskedet att dom skulle sätta igång förlossningen med hjälp av Cytotec, någon tablett dom som la vid livmodertappen. När dom undersökte mig första gången då så var jag redan öppen cm men livmoderhalstappen var fortfarande inte utplånad.Efter Cytotecen så satt dom ctg kurva i en timme.

När jag fick beskedet att dom skulle sätta igång mig så trodde jag bokstavligt talat att jag skulle dö. Jag var så rädd och nervös så jag gick fram och tillbaka och skakade ett bra tag! För ni som har läst min blogg under graviditeten vet ju att jag var väldigt rädd för förlossningen.

Vid 12 tiden började jag känna av värkarna lite, men inte så farligt. Men jag ville ialf att mamma inte skulle prata när en värk kom.


Jag ser ju inte ut & vara den piggaste ialf!

Klockan 14
ungefär så får jag lavemang eftersom jag önskat att få det. Värkarna kommer och går fortfarande.

15.30 tar dom blodtrycket och då ligger jag på 150/95 får också ha ctg kurva fram till klockan 16.00.

16.20 gör dom en gynundersökning igen, då är livmodertappen nästan helt utplånad och jag är öppen 3 cm. Jag trodde förstås att jag hade öppnats mer eftersom att värkarna gjorde ont!

17.15 lossnar hela slemproppen, jag har ju sagt tidigare att delar av den har lossnat. Men nu lossnade verkligen hela :) Och tro mig, man tar inte fel när den väl har lossnat.

17.45 Nu börjar värkarna bli mycket mer intensiva, försöker ändå vila en stund eftersom jag inte sovit på ett dygn. Men lyckas inte så bra eftersom jag vaknar upp varje gång jag får en värk vilket är ungefär var tredje minut.


Här försöker jag vila en stund.

Runt 18.00 så blöder jag lite, frågar barnmorskan om det ska vara så och hon säger att det inte är någon fara. Jag och mamma tar en promenad till affären för att handla lite bröd och sånt till henne eftersom varken förlossningen eller BB ger dom anhöriga mat.

 Påväg till affären!

18.45
är vi tillbaka vid förlossningen och vi försöker vila ytterligare lite.

20.00 tar dom en ctg-kurva igen och jag blöder väldigt mycket näsblod! Jag hatade verkligen att sätta ctg-kurva eftersom jag blev tvungen att hålla i den hela tiden eftersom dom förlorade kontakten med hjärtljuden annars.

20.40 Blodtrycket ligger på 160/95, dom gör en till gynundersökning och då ser allt likadant ut som för 4 timmar sen. Nu börjar man nästan bli arg eftersom värkarna gör ont men det händer ingenting!!

21.15 Sätter dom in dropp med vätska eftersom jag inte vill dricka. Vi får gå över till ett förlossningsrum, jag tyckte det var en mardröm! Jag blev skit rädd när jag kom in i förlossningsrummet. Varför vet jag inte, men jag började grina.


Precis flyttad till förlossningsrum, jag precis slutat grina på bilden och ska snart få epidural.

Får också reda på att EDA ska sättas in och det gör inte saken bättre. Utan jag blir nästan hysteriskt ledsen.

En barnmorska sätter sig och pratar med mig någon halvtimme och försöker lugna mig.

22.30 Kommer läkaren och sätter EDA, jag oroade mig helt i onödan kan jag säga! Det kändes nästan ingenting faktiskt. Det ilade till i ryggen, ungefär som när man borrar tänder.

23.10 Då ligger blodtrycket på 160/102, vilket är högt! Men dom tror att det kan vara högt eftersom jag var så rädd för att ta epiduralen.

24.00 Sätter dom in en såkallad "ballong". Det fungerar som en kateter. Dom sätter in en grej i livmodern och blåser upp med vatten, när jag är öppen 3 cm så ska ballongen ramla ut. Också berättade dom för mig att dom skulle dra i den varje timme så att det skulle gå snabbare.

Det gjorde fruktansvärt ont att sätta i ballongen och efter att den blev insatt så blev värkarna mycket starkare. Jag tror till och med att jag grinade en skvett efter ballongsättningen för smärtan.

En halvtimme senare ska jag gå på toaletten för att kissa. Har droppställningen med mig så jag kan trycka på en knapp och få epiduralen insprutad varje kvart. Dock så känner jag ingen skillnad alls!

Ballongen ramlar ut då när jag är på toaletten, blev mycket glad för det!

Får också en gåställning in till rummet eftersom jag inte klarar av att ligga ner igenom värkarna.

01.00 Fosterhinnorna spräcks, har hur mycket fostervatten som helst! Dom fick byta trosor på mig ca 8 gånger för det rann rakt igenom bindorna och allt. Stora pölar på hela golven var det också!

Dom sätter också in dropp för att få värkarna att bli starkare (blir lite rädd då faktiskt).

02.00 Fortfarande öppen 3 cm bara fast värkarna gör ontontont!

Jag kommer ihåg att det gjorde så ont så jag inte visste var jag skulle ta vägen och ända bara öppen 3 cm. Trodde jag skulle dö!

Dom kopplade in sockerlösning i droppet så jag skulle bli pigg. Hade inte sovit på snart 2 dygn. Det var hemskt! Jag hade nästan inga krafter kvar.

03.00 Droppet ökas ännu mer och det gör mig rädd! För jag ville verkligen inte ha ondare.

03.40 är jag öppen 4 cm, det går hur segt som helst och jag har fruktansvärt ont!

04.00 ökar dom droppet ännu mer. ( kan säga att jag drömde mardrömmar om dendär jävla droppen efter förlossningen!)

05.00 är jag fortfarande öppen 4 cm och jag tycker inte alls att epiduralen hjälper. Tycker bara att det gör så jävla ont! Jag får en extrados men det känns ändå ingen skillnad.

Klockan 05.24 kopplas lustgasen in, jag tycker att den hjälper till en början. Den tar inte bort smärtan men man blir ju så snurrig.


Här är sista bilden. Där har jag fortfarande lite kontroll kvar över värkarna, men inte länge till.

Slängde ut mig väldigt konstiga kommentarer! Såhär lät det ungefär "Ni låter som kineser när ni pratar" "Mamma, jag tycker värkarna kommer så tätt så jag hinner inte ens säga hej till dig imellan"

Två sköterskor kom in och jag sa "Ni ser likadana ut!" De ända som var likheten var att båda hade glasögon.

06.20 skriver barnmorskan såhär i min journal "Patienten tycker nu att det är riktigt jobbigt med sammandragningarna. Ont i mage och rygg.

Ringer narkosjouren D.Magnusson som godkänner ytterligare en extrados i epiduralen."

Jag tycker vid den här tiden att det är riktigt hemskt, Wilmas pappa kommer ungefär vid den här tiden. Jag har så ont så jag klarar inte ens av att säga hej.

06.30 är jag öppen 5 cm, ni märker hur segt det går!

Varje gång en värk kom så tryckte jag lustgasmasken allt vad jag hade mot munnen samtidigt som jag höll i madrassen som jag låg på och kramade den allt vad jag kunde. Den värsta smärta som man någonsin kan uppleva!

Ungefär vid 06.30 börjar jag storgrina för jag känner att jag inte har någon kraft kvar att kämpa med värkarna (har inte sovit på 2 dygn) plus att det börjar bli så smärtsamt så jag inte vet vart jag ska ta vägen. Ville dö vid den här tiden ungefär.

Nu byter dom barnmorska och jag tyckte verkligen inte om den här kärringen. Den förra som jag hade var helt underbar!

07.30 är jag fortfarande bara öppen 5 cm.

07.41 höjer dom droppet ännu mer, jag ville verkligen inte ha kraftigare värkar. Jag protesterade men dom blev tvungen för Wilma måste ju ut snart annars skulle ju inte jag orka om det gick längre tid!

08.30 gör dom en till gynundersökning, jag är fortfarande öppen 5 cm. Hon känner en liten "läpp" på livmoderhalstappen så hon försöker töja ut den under två värkar och det gör så jävla ont så jag tror jag ska dö! Efter att hon gjort det så tappar jag kontrollen helt, bara skriker och grinar.

Jag klarar inte av att andas lustgas eftersom jag tappar kontrollen såpass mycket att jag knappt vet vart jag är.Innan en värk kom så sa jag "nej mamma, nej jag vill inte!" också grinade jag så jag knappt kunde andas.

Barnmorskan skriver "Ledsen, upplever det mycket jobbigt"

Det märker nu att jag mår alltför dåligt så dom stänger av de värkstimulerande droppet och tillsätter glukos istället.

08.43 Skriver en läkare i min journal "Patienten känner sig mycket trött och uppgiven. Ingenting har hänt på 2 timmar.Uppehåll med dropp i en timme, därefter ett försök att stimulera. Om inget har hänt då - ställningstagande til akut snitt."

Jag bara och grinar och skriker, vet inte alls vart jag ska ta vägen!

09.25 skriver barnmorskan i min journal "Emelie tycker det gör ont hela tiden bak i ryggen och framtill. Narkosen kontrollerar så EDA ligger ok, vi lägger in ännu en extrados i EDAN."

Jag märker ändå ingen skillnad, jag säger åt dom att jag inte kan vända på mig eller något när dom ber mig att vända mig från sida till rygg. För jag hade inte ont bara när värkarna kom, utan jag hade ont HELA TIDEN!

Läkaren kommer och pratar med mig, kommer inte ihåg vad han sa för jag hade så ont. Kommer bara ihåg att han var svart och frågade hur jag mådde hela tiden, vad fan trodde han liksom?! Det räckte väl med att kolla på mig bara.

09.57 får jag Bricanyl, det ska göra så att värkarna stannar av. Jag börjar skaka man ser till och med pulsen genom halsen för det slår så fort och jag blir blå runt munnen. Vid den här tiden trodde mamma att jag skulle dö, hon tyckte de såg ut så. Jag kommer ihåg att jag också trodde att jag skulle dö för jag kände att hjärtat slog så snabbt och hårt samtidigt som jag "hoppade" av skakningar okontrollerat.

10.00 Vill dom undersöka mig igen, men jag klarar inte av det. Jag kände att jag nog var öppen ganska mycket eftersom det tryckte neråt. Men det vågade jag inte säga eftersom jag bara ville ha snitt, jag ville bara att dom skulle göra något fort innan jag dog.

Bricanylen tog inte bort värkarna helt utan jag tyckte att jag hade lika ont fortfarande.

10.10 Bestämmer dom sig för att det ska bli akut snitt. Jag blir jätte glad! Jag frågar om jag kan få ta med mig lustgasen annars skulle jag inte klara av att dom körde ner mig till operation. Men det gick inte eftersom den satt fast i väggen.

Dom satt i kateter jätte fort i urinblåsan, kommer ihåg att det brände till som fan. Men det var ingenting om man jämnför med värkarna! Det gjorde ju obeskrivligt ont fortfarande.

Barnmorskan sa att jag bara får ta med mig en person till operationsrummet, jag får då välja mellan mamma och Johan (Wilmas pappa). Jag valde mamma såklart eftersom det kändes som att det var hon som var där för att vara mitt stöd. Och jag ville inget hellre än att hon skulle vara med.

Nere på operationen kommer jag ihåg att jag låg i ett rum med massa människor. Dom satt i kanyler och allt vad de nu var. Sen sa den svarta läkaren åt mig att han skulle ge mig spinalbedövning så jag kunde vara vaken genom snittet. Han stack mig 3-4 gånger men dom lyckades inte.

Jag hade så jävla ont och jag ville bara dö. Dom beslöt då att jag skulle bli nersövd. Jag protesterade först för jag ville se Wilma när hon kom ut men det gjorde så ont så tillslut så längtade jag bara tills jag skulle få somna in.

Vid 10.49 är Wilma ute och mamma fick klippa navelsträngen.

Klockan 12.40
ungefär så väcker dom mig på uppvaket, jag kommer ihåg att jag sa "vad blev det, vad blev det?" Barnmorskan sa "Det blev en flicka!" Då sa jag "Åh, det var det jag ville ha!" Hahaha.

Jag var jätte hes efter operationen och kunde knappt prata, men ändå så frågade jag massor om Wilma såklart. (Hade önskat att hon var där när jag vaknade)

Klockan 13.00 kom dom upp med min lilla flicka! Jag kommer ihåg att jag höll på och börja grina, men jag kunde inte för det gjorde så ont av snittet.

Sen fick vi ligga på uppvaket i 3 timmar med Wilma eftersom min puls låg på 100.
Sen blev vi flyttade till BB.Sitter och ammar Wilma, tror det är dagen efter. Men lika trött är jag för det! Sov knappt en blund på 5 dygn efter förlossningen.


Såhär upplevde jag förlossningen:

Det är absolut det värsta jag varit med om, men samtidigt så ville jag föda vaginalt eftersom jag tyckte jag missade så mycket tid med Wilma i början.

Men det gick ju bra ändå, men jag tyckte verkligen att jag hann vara med om nästan allting man kan vara med om genom en förlossning, förutom att föda vaginalt. Men jag menade igångsättning, värkarbete snitt osv.
Men det var inte alls som jag föreställt mig, det var grymt mycket värre! Och jag har drömt mardrömmar om förlossningar flera gånger efteråt.


Förlossningsberättelse inom närmaste dagarna

Tjena! Tänkte bara säga att jag håller på och skriver förlossningsberättelse :) Förhoppningsvis så blir den klar till ikväll eller imorgon! Håll utkik.


En trött mamma

Wilma har sovit bra inatt (som alla andra nätter).
Jag tycker det är helt underbart att hon sover så bra! Och jag försöker lära henne att sova i sin egna säng nu.
Brukar lyckas ungefär halva natten men sen vill hon ligga på mig och sova.
Jag är förövrigt skit trött idag fast jag har fått sovit inatt. Så det blir nog en vila senare under dagen så jag orkar med kvällen =)

Annars har vi nog inget planerat under denna fredag.
Bara lite mys och sådär. På tisdag nästa vecka ska jag gå och hälsa på på min skola för första gången sen Wilmisen föddes :) Det ska bli skit roligt!

Är det någonting som ni undrar över eller som ni vill att jag ska skriva om? Något om hur det är att vara mamma eller något? Det är ialf bara att fråga på! :)

Hoppas ni får en bra dag!Tänk att man redan kan kolla på bilder från bb och tänka "Gud vad liten hon var!"
Det är helt sjukt vad fort hon växer. Den där bodyn som hon har på bilden är nästan för liten nu! Och vi fick ju till och med vika upp ärmarna på henne på bilden!
Fast iofs så väger hon ju ett kilo mer :)
Men det går så fort!

Borttagen Facebook

Tänk att jag ska behöva ta bort min facebook för att vissa personer gör mig så irriterad så jag inte klarar av att ha kvar den. Dom personerna behöver verkligen mer vett i skallen.

Idag har vi bara varit hemma, känns som att Wilma har varit vaken hela dagen. Men nu har hon somnat för natten förhoppningsvis.
Jag ska sova tidigt ikväll, vid 9 halv 10 hade jag tänkt. :)

Era kommentarer svarar jag på imorgon för jag orkar inte just nu faktiskt. Vi hörs mer imorgon :)


En nybadad liten bebis :)

Japp, nu på kvällen så har vi badat lilla Wilmisen!
Hon tycker det är supermysigt nu :)
Sen satt vi på den nya hello kitty pyjamasen ;)
Har inte tid att skriva så mycket mer. Vi har inte gjort något speciellt idag. Jag har bara sovit lika mycket som igår ;) haha!

Mycket sova!

Idag har jag sovit sjukt mycket!
Mamma tog Wilma igår kväll vid 9 så jag fick sova. Sov till 12 och sen väckte hon mig för Wilma var hungrig.
Sen sov Wilma till 7 (fast hon vaknade såklart för mat), sen vid 9 så gick jag och la mig igen och sov 2 timmar.
Också sov jag mellan 16.00 till 18 ungefär. Snacka om trött alltså!

Under dagen så var vi ialf ner till banken igen. Knäppte sånna där kort som man ska ha till och jag såg verkligen hemsk ut, som en jävla kossa.

Snart ska jag tvätta av Wilma lite och sätta på henne pyjamas. :)
Jag måste verkligen köpa nya pyjamaser till henne! Hon kan inte ha sina som det är 50/56 längre. Stor flicka har jag! :) Så jag ska faktiskt ta och beställa något stort billigt paket med massa pyjamaser på tradera när jag får pengar.
Dom växer ju verkligen så det knakar

Här är min lilla prinsessa, så fin <3

Bvc-besök

Idag har vi varit på BVC för vägning och mätning av Wilma.
Det gick jätte bra, hon är nu 57.5 cm lång och väger 4750. Hon har alltså gått upp 700 gram på två veckor, lite glad man blir! :D

Efter det så gick jag, mamma och Wilma ner på stan och fixade lite med ID-kort och kontokort till mig. Javet, jag är lite efter som inte har det.
Men nu är det fixat ialf. Det är gratis innan man är arton och jag fyller arton om exakt en månad idag! :) Så jag hade en jävla tur att jag kom dit i tid.

Annars så ser det lugnt ut för våran del, Wilma har sovit nästan hela dagen. Men det kan bero på att hon var vaken hela dagen igår :)
Ikväll ska hon bada också! Snart ska vi ialf ner till affären och handla lite och sen hoppas vi att Wilmisen slipper magknip ikväll.

Och jag ska skriva en förlossningsberättelse! Det lovar jag, såfort jag får tid.
Sålänge så kan ni ställa frågor kring min förlossning om ni vill :):)

GRAVIDITETSLISTA

När fick du reda på att du var gravid?
28 Juli 2009
Blev det en chock? Egentligen så visste jag det nog innerst inne, men det blev en chock ändå!
Hur gammal var du? 17
Hade du mycket halsbränna? Inte sådär jätte farligt faktiskt.
Spydde du mycket? Nej, en gång i vecka 17 bara 
Hade du mycket foglossning? Ett tag hade jag det, sen började jag promenera jätte mycket och då blev det bättre
Ditt sf mått som störst? 39, sista besöket hos barnmorskan :)
Har du fått bristningar? Japp, överallt!
Trodde du att det var en pojke eller flicka? Jag hade inte en aning, men jag vågade inte ens tänka tanken på att det skulle bli en flicka för jag ville det så mycket! haha
Vad hoppades du på? Flicka! Men såklart så hade det inte spelat någon roll vad det blev.
Gick du över tiden? Nej
Födde du för tidigt? Japp, en dag! haha
Hur var förlossningen? Hemsk, det värsta jag varit med om!
Blev du sydd? Haha, ja i magen efter snittet ;)
Dragen med sugklocka? Nej.
Hur många var inne i förlossningsrummet? -
Hade du någon nära med dig? Mamma
Vilket BB födde du på? Gävle
Hur stor var bebisen? 55 cm och vägde 3946 gram :)
Blev det en pojke eller flicka? EN FLICKA :D
Vad fick den heta? Wilma Linnéa Andersson
Var allting värt det?
Absolut! Skulle aldrig ha gjort dehär ogjort om det gick!Jobbigt jobbigt!

FYFAN för kvällen igår, jag trodde nästan att jag skulle gå in i en vägg faktiskt.
Wilma skrek hysteriskt i flera timmar, sen somnade hon vid halv 11 tiden kanske.
Hon har ialf sovit bra inatt och det är jag glad för, annars hade jag inte orkat med henne nu på morgonen.

Hon har precis somnat om igen, jag har gjort mig i ordning, ätit frukost och städat lite.
Tänkte lägga mig och vila jag med snart, men det verkar som att Wilma har planer på att vakna. Vi får se!<3

Wilma 3 veckor!

Då var det lördag och Wilma blir tre veckor idag :)
Tiden bara rullar iväg, snart är min lilla flicka jätte stor!

Idag är vi som sagt ensam hemma. Ska ha min lillebror William hemma en stund tills min storebror kommer och hämtar honom. Senare ska Danne, Sandra, William och Sandras kusin vara här. Vet inte om dom skulle sova kvar eller hur det blev =)
Jag ska ialf sova i mammas dubbelsäng inatt med Wilma! Det ska bli skit skönt :)
Annars så sover ju jag med henne på mig i en nittio säng, det är lite trångt!

Jag och Wilma ska nog ta oss ut på en promenad idag också, också ska vi passa på och vila så mycket vi bara kan! Man vet aldrig hur natten blir ;)
Inatt sov hon ialf hyffsat bra. Hon somnade vid 11 i sin egna säng och sov där ända tills halv 3.
Då tog jag upp henne och sen har hon bajsat, ätit och krånglat fram till klockan 8 ungefär.
Men jag lyckades sova lite ändå, som tur var!


En jobbig natt!

Inatt har inte Wilma sovit, så jag har försökt sova under dagen lite.
Hon har också varit vaken mesta delen av dagen också. Men sånt är livet ;]
Imorgon ska jag var ensam hemma med Wilma över dagen och natten. Vi får hoppas på att det går bra!

Snart ska jag springa ner till affären med William och köpa lite godis och sen drar vi hem till billy och tittar på så ska det låta :)Wilma somnade ;)


En skit skön natt!

Japp, jag har haft en underbar natt.
Hon har sovit hela tiden nästan, men hon sover fortfarande på mig hela tiden. Vet inte hur jag ska vänja av henne så hon sover själv. Men det kommer väl tids nog. Hur har ni andra mammor gjort? :)

Igår var vi på mammagruppen. Wilma var inte direkt glad då utan skrek för det mesta.
Men så kan det ju vara ibland. Just nu ligger hon och sover så sött i sin egna säng faktiskt. Där ligger hon på dagarna, men på nätterna vill hon inte sova där.

I helgen ska jag vara ensam hemma med Wilma, det känns faktiskt lite läskigt.
Men jag ska bjuda över någon kompis så man får lite sällskap. Sen hoppas jag verkligen att Wilma är snäll under helgen.

Jag har verkligen en egen väckarklocka, hon vaknar 7 varje morgon, och det slår aldrig fel!
Min sötis!

Wilmas rutiner

Måste börja med att säga att det är jätte roligt att ni fortfarande läser min blogg trots att uppdateringen är dålig just nu.
Men det är ju inte så konstigt egentligen, här har vi fullt upp hela tiden!

Men en sak är skön, och det är att Wilma börjar få lite rutiner nu.
Hon vaknar alltid runt 7 halv 8 på morgonen, är vaken ungefär en timme sen sover hon ca 3 timmar. På dagen är det helt olika. Sen från klockan 19 på kvällen så brukar hon få magknip fram till 22 ungefär.
Tycker det är jätte jobbigt när hon får magknip :/ Man lider verkligen med dom när dom är så små och har så ont.
Sen somnar hon och sover hela natten, vaknar upp kanske 2 gånger för mat.

Det ända jobbiga är ju att hon inte sover själv utan med mig.
Man sover mycket lättare då, och man är inte helt utvilad när man vaknar. Men jag vilar ialf 1-2 gånger varje dag. Det måste jag för att orka med dagen.

Men nu är det så härligt väder ute!
 
Jag och mamma ska snart gå igenom mina kläder som jag la undan innan jag blev gravid. Ska bli skit kul att kolla igenom dom igen!
Sen ska vi ta en långpromenad till ica maxi, city gross och hela dedär köret. Ska bli riktigt mysigt, hoppas på en glad Wilma påvägen! :)


Besök av lite kompisar!

Idag har vi haft besök av mina kompisar Marcel, Hanna, Lina, Emilia och Madde.
Det var jätte trevligt och vi fick jätte fina presenter!
Nu är jag ensam hemma med Wilma och hon ligger i vagnen och sover.

Här kommer lite bilder på henne och mig som jag lovade :)

Haha, men jag måste bara lägga ut den här bilden. Hur söt är hon inte här? :D haha!


Lördagsmorgon

Natten har varit helt okej förutom att hon inte har velat sovit själv. Så hon har legat på mitt bröst och sovit hela natten.
Man somnar inte så djupt då, därför är jag lite trött. Men nu har hon precis somnat så jag funderar på att gå och sova en stund jag med snart :) Sen får vi se vad som händer.
Blir antagligen en långpromenad.

Imorgon kommer Hanna, Marcel, Madde och förhoppningsvis Sarah och Lina hit för att titta på Wilma :) Hoppas jag får sova på natten så jag orkar med att vara social ;) haha.

Vägde mig imorse också och jag har gått ner 19 kilo nu. Har bara 4 kvar :) Känns skit bra! Men sen vill jag gå ner massor med extra kilon också.Där ligger hon just nu :) Ska försöka ta lite mer bilder på henne och mig tillsammans. Har varit dålig på de!

Fredagsmys med lilla Wilma!

Ja, idag ska vi bara mysa och vila en massor.
Har varit fullt upp hela veckan. Igår var Rebecca här och jag hann nästan inte vila något under dagen. Har nämligen haft två nätter utan sömn men inatt så sov hon faktiskt hela natten och vaknade bara en gång för mat.
Känner att jag behöver vila lite mer idag ändå, är trött fast jag har fått sovit inatt.

Bvc var här i förrgår också och lilla Wilma hade gått upp 400 gram på en vecka. Nästan ett halvt kilo! Kändes så skönt att veta att hon går upp och får i sig tillräckligt med mat :)

Ett litet tips till alla gravida, sov så mycket ni kan! det får ni inte göra sen ;)Wilma sover i sin spjälsäng för första gången!

Det är mycket nu =)

Ja, det är fullt upp här så man har inte direkt tid för datorn :)
Wilma har ialf varit med mig ute och gått idag. Tog bort stygnen efter kjejsarsnittet, sen gick jag, mamma och Wilma iväg till stan och kikade lite.
Köpte två par strumpbyxor åt lillan och en ny mössa. Sen köpte jag ett par nya tights till mig själv och en ny amningsbh.
Man är verkligen i himlen nu när man kan gå och titta på massa rosa hello kitty saker :) sånt jag alltid drömt om!

Imorgon så kommer Wilmas farmor och hälsar på henne för första gången, sen ska jag och Wilma ta en promenad ner på stan till mor och barngruppen.
Sen hämtar Danne oss och sen ska vi hem för bvc kommer på hembesök :)
Dåligt med sömn

Inatt blev det inte mycket alls till sömn.
Har vilat lite nu på morgonen så jag klarar mig ett tag. Wilma har precis somnat :)
Idag kommer Wilmas gammelmorfar på besök och ikväll ska jag vara ensam hemma med Wilma en stund. Kommer nog kännas lite konstigt :)

Kommer in lite frågor om pappan till Wilma.
Jag hoppas att han kommer vara med under Wilmas uppväxt :) Vi har inte superbra kontakt idag, men förhoppningsvis så blir den bättre!

Snart ska mamma få passa Wilma så ska jag springa ner till affären och fylla på mobilen. Det är fan på tiden!För en vecka sedan

För en vecka sedan låg jag och skrek och grinade av smärta just nu, eftersom inte epiduralen tog på mig.
Skulle nästan hellre dö än att spola tillbaka. Men nu har jag min Wilma och det är huvudsaken <3
Om ungefär 1½ timme så körde dom iväg mig på operation för ett akut kjejsarsnitt.
Jag är glad att allt är över! Nu ska jag ta hand om min bebis.


Wilma blir ialf en vecka idag!
Poff sa det sen och min Wilma var ute <3Wilma är vaken med tuppen!

Nu tycker ialf Wilma att det är dags att gå upp :) Hon har sovit hela natten!

Första badet igår också :)
Magen fem dagar efter förlossningLite hängbuk har jag ju fått. Men magen är fan så mycket mindre :)
Just nu ligger min lilla Wilma och sover i vagnen :)

En underbar natt

Åh, ni anar inte hur underbar min natt har varit.
Hon somnade i vagnen klockan 20.00 ungefär, sen sov hon där till elva.
Då fick hon ny blöja och mat, och sen somnade hon i vagnen igen. Klockan två hände samma sak och sen sov hon i vagnen fram till sju imorse.
Underbart! Jag behövde verkligen den här sömnen.

Man förstår nog inte riktigt vilket jobb det är med en sån liten förrän man tar hand om den själv =)
Men idag är jag pigg ialf, har till och med sminkat mig. Den ni ;)

Hon sover i vagnen just nu, låter som att hon ska vakna snart så jag skyndar mig med lite bilder här.